Print this page
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 13:14

Πανελλαδικές: Οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τις Σχολές Στρατιωτικές , Αστυνομικές, Πυροσβεστικής,Πυροσβεστικής, ΑΕΝ, Λιμενικού Σώματος και Α.Σ.Τ.Ε.

Καθορίστηκαν με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως - η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης- οι Συντελεστές    Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.), που αποτελούν   προϋπόθεση συμμετοχής των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκί- μων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων, καθώς και στις Α.Σ.Τ.Ε. του υπουργείου Τουρισμού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Ειδικότερα, οι Συντελεστές    Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής έχουν ως εξής:

 

 
 

Η ελάχιστη  βάση εισαγωγής  θα οριστεί από κάθε Πανεπιστημιακό Τμήμα ως ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων (Μ1, Μ2, Μ3, Μ4) του επιστημονικού πεδίου στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα, στις φετινές Πανλλαδικές Εξετάσεις.

Για παράδειγμα εάν η μέση επίδοση των μαθητών σε ένα Επιστημονικό Πεδίο είναι ο βαθμός 12 τότε η ακριβής βάση εισαγωγής θα πολλαπλασιαστεί επί    τον συντελεστή που έχει θέση το τμήμα .

Εάν έχει θέση συντελεστή 100%, τότε η βάση θα είναι 12 , εάν έχει θέση συντελεστή 80% τότε η βάση θα είναι 9,6, εάν έχει θέσει συντελεστή 110% ο βάση θα είναι 13,20.

Εάν ένα Επιστημονικό Πεδίο  έχει μέση επίδοση των μαθητών 10 και ένα  τμήμα ορίσει συντελεστή 80% η βάση θα διαμορφωθεί στο 8.

Read 185 times

Related items