Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 20:48

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον Αγιασμό - Πρόγραμμα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13-9-2021

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον Αγιασμό - Πρόγραμμα της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 13-9-2021

 

10 πμ - Προσέλευση Μαθητών/Μαθητριών όλων των τάξεων στο Γενικό Λύκειο από την πάνω Είσοδο του ΓΕΛ.

 

   (Μπαίνοντας στο σχολικό συγκρότημα από την πάνω είσοδο, θα έχουν αναρτηθεί: η κατανομή (όχι οριστική) των μαθητών στα Τμήματα Α1 Α2 Α3 ,  Β1 Β2 Β3 Β4  και  Γ1 Γ2 Γ3 Γ4 και οι αίθουσες που αντιστοιχούν στα Τμήματα, όπου θα πρέπει να κατευθυνθούν οι μαθητές. Οι μαθητές της Α τάξης θα έρθουν προς το Γραφείο του ΓΕΛ για να οδηγηθούν στις αίθουσες τους.

 

10-11 πμ - Οι μαθητές/μαθήτριες εισέρχονται στα Τμήματά τους στις αίθουσες επιδεικνύοντας:  ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ Self Test (τα προμηθεύεστε δωρεάν από τα Φαρμακεία) ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ Εμβολιασμού ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ Νόσησης.  Όσοι και όσες μαθητές /μαθήτριες δεν θα έχουν μαζί τους τη Βεβαίωση δεν θα εισέλθουν στις αίθουσες και θα αναγκαστούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.  Ακολουθεί ενημέρωση για τα μέτρα δια ζώσης λειτουργίας του Λυκείου και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής, των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ.

 

11-11:30 πμ - Καθιερωμένος Αγιασμός παρουσία εκπροσώπων των μαθητών/τριών  από κάθε Τμήμα και εκπροσώπων εκπαιδευτικών και των επισήμων στον αύλειο χώρο στην είσοδο των Γραφείων του ΓΕΛ.

 

11:30-11:45 πμ - Αγιασμός στις Αίθουσες, οι ιερείς θα επισκεφθούν όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες.

 

12-13 μμ - Παραλαβή Βιβλίων από τους/τις Μαθητές / Μαθήτριες και Αποχώρηση μαθητών/μαθητριών (Τα βιβλία θα είναι σε μεγάλες σακούλες, αλλά λόγω βάρους καλό είναι να βοηθηθούν τα παιδιά)

 

   (Η Ανακοίνωση συντάχθηκε βάσει του 109660/ΓΔ4/ 8-9-2021 εγγράφου του ΥΠΑΙΘ και της σχετικής Φ1/115739/ΓΔ4/ 4-9-2020, περσινής, εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ.)

 

 

 

  Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες μαθητών/μαθητριών του ΓΕΛ Σύρου 

 

 

 

Ενόψει του καθιερωμένου Αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13-9-2021 ώρα 10 π.μ. με προσέλευση όλων των μαθητών των τάξεων (Α,Β,Γ) του ΓΕΛ Σύρου, σας υπενθυμίζουμε ότι για την είσοδο των μαθητών στη σχολική μονάδα θα απαιτηθεί για τους/τις μαθητές/μαθήτριες, εκτός από τη χρήση μάσκας, Βεβαίωση Αρνητικού Self test ή Βεβαίωση Εμβολιασμού ή Βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό.

 Όσοι και όσες μαθητές/μαθήτριες δεν φορούν μάσκα και δεν φέρουν τη σχετική βεβαίωση Αρνητικού Self test δεν θα μπορούν να εισέλθουν στις τάξεις-αίθουσες και θα απαιτηθεί να γυρίσουν στο σπίτι.    

 

    

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι:

 

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων προμηθεύονται από Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

 

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι:

 

- το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,

 

- ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,

 

- βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),

 

- οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος,

 

- η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

 

 

    (Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/2021 - ΦΕΚ 4054/Β/4-9-2021 - Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00.)

 

 Από τη Διεύθυνση του ΓΕΛ Σύρου

 

 

Read 1130 times Last modified on Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 21:01