Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 13:25

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΑΞΗΣ

Written by
Rate this item
(0 votes)

Σύμφωνα με το ΦΕΚ4810/31-10-2020, με τίτλο "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ... ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID 19 ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ¨, 

προβλέπονται τα ακόλουθα :

1. Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου, στα μέσα μεταφοράς. Δεν είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της Γυμναστικής. 

2. Πότε αφαιρούμε την μάσκα ; Κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, σε συνθήκες ηρεμίας των παιδιών στην τάξη και σε χρόνο που δεν μιλούν, οι εκπαιδευτικοί δίνουν τη δυνατότητασ στα παιδιά για "διάλειμμα μάσκας", ώστε να γίνεται αποφόρτιση και να ενισχύεται η σωστή χρήση της μάσκας. Αυτό μπορεί να γίνεται εντός και εκτός αίθουσας υπό την επίβλεψη του διδάσκοντα/ εφημερεύοντα καθηγητή, τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις και τον σωστό αερισμό του χώρου.  Δεν γίνεται χρήση όταν τα παιδιά τρώνε ή πίνουν και σε αυτή την  περίπτωση πρέπει να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις. 

3. Οι απουσίες λόγω covid καταγράφονται αλλά δεν προσμετρώνται όταν ο μαθητής έχει υποβληθεί σε τεστ και αναμένει την εκδοση αποτελέσματος, εάν νοσεί ο ίδιος ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης, ή ανήκει στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. 

Σε περιπτωση που μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς τη υποχρεωτική χρήση της μάσκας, δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη τάξη και λαμβάνει απουσία, ενώ παραμένει στο σχολείο σε ειδικό χώρο μέχρι την παραλαβή του από τους γονείς του.

Για να διαβάσετε το σχετικό ΦΕΚ πατήστε εδω

Read 751 times Last modified on Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 13:29