Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 19:17

Ενημέρωση ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου στις σχολικές αίθουσες

Written by
Rate this item
(0 votes)

Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί δια ζώσης από 1 Φεβρουαρίου με τον εξής τρόπο: 

 1. Για την μετακίνηση από την οικία του μαθητή από και προς το σχολείο θα σας σταλεί ονομαστική Βεβαίωση κίνησης στο μέιλ σας. 

 2. Η Είσοδος των μαθητών και καθηγητών του ΓΕΛ  θα πραγματοποιείται από την επάνω είσοδο  (προκειμένου να υπάρχουν διαφορετικές είσοδοι για καθένα από τα συστεγαζόμενα σχολεία) με υποχρεωτική χρήση μάσκας που θα φορά ο μαθητής από το σπίτι του.  Θα δοθούν από το σχολείο και επιπλέον μάσκες.

 3. ΄Ωρα έναρξης μαθημάτων 1ης ώρας είναι  8.25 και λήξη 14.00. 

 4. Το Ωράριο λειτουργίας είναι αυτό που ισχύει όταν το σχολείο λειτουργεί ομαλά (δια ζώσης) ,  η διδακτική ώρα δεν περιορίζεται πλέον στο 40λεπτο . 

 5. Το Ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει είναι αυτό που ισχύει από 21/1/2021.

 6. Διαλείμματα : Θα πραγματοποιούνται διαφορετικά για τα συστεγαζόμενα σχολεία και κάθε τάξη θα προαυλίζεται σε διαφορετικό χώρο : Α΄τάξη στον χώρο από την Βιβλιοθήκη έως και τη ράμπα του συγκροτήματος της Γ΄τάξης. . Β΄τάξη  στον διάδρομο από την επάνω είσοδο μέχρι το αμφιθέατρο και Γ΄τάξη από το γραφείο καθηγητών μέχρι τον  κάθετο διάδρομο. 

 7. Αερισμός κάθε αίθουσας διδασκαλίας πρέπει να γίνεται σε κάθε διάλειμμα και γι’αυτό το λόγο παρακαλούνται οι μαθητές να βγαίνουν από τις αίθουσες στα διαλείμματα με τακτικό αερισμό ενδιάμεσα. 

 8. Το κυλικείο θα λειτουργεί σύμφωνα  με  τις οδηγίες του Υπουργείου. 

 9. Αντισηπτικά  υπάρχουν σε κάθε αίθουσα  για χρήση από τους μαθητές. 

 10. Το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου μας εργάζεται κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού ωραρίου για τον σχολαστικό  καθαρισμό και απολύμανση αιθουσών, τουαλετών και προαύλιων χώρων. 

 11. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα του μαθήματος της Φ.Α όταν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

 12. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται  η χρήση κινητών και άλλων συσκευών με δυνατότητα επεξεργασίας ήχου και εικόνα(προστασία προσωπικών δεδομένων).

Το διδακτικό προσωπικό του σχολείο έχει ενημερωθεί για την σχετική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr για έλεγχο για covid19 που συστήνεται ιδιαίτερα για όσους θα μετακινηθούν προς τη Σύρο από άλλα μέρη της Ελλάδας .

 

Καλή επιστροφή στις σχολικές αίθουσες!

Η Διευθύντρια

Βασιλική Δεριζιώτη

Read 1000 times Last modified on Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 19:30