08-01-21 Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄ τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 αποφάσισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και σε διαρκή συνεννόηση με τους ειδικούς, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος: η διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Υπουργική απόφαση για ΓΕ.Λ σε μορφή pdf.

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Βελγίου, Πορτογαλίας, Φινλανδίας και Ελλάδας (2020-21), υπό την αιγίδα του ΙΚΥ και της Ε.Ε.

https://drive.google.com/file/d/1SgqhSB-lcGv1V5dSiupJXK-QQP6B_ZnO/view?usp=sharing

Για να δείτε το βίντεο ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο : 

https://youtu.be/JtrVWji5cdM

 

 

Το τραγούδι της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας, του ΓΕΛ Σύρου. κέρδισε το 1ο βραβείο.

Παίζουν οι μαθητές: Δεκάριστος Αντώνης, Μακρυωνίτης Γιώργος, Μπαρμπαρήγος Θανάσης, Μωραίτης Άγγελος, Χατζηδάκης Αντώνης. Σύνθεση: Δεκάριστος Αντώνης Στίχοι: Πρίντεζη Αλίκη, Μαραγκού Έβελυν, Μελισσάρη Τζίνα, Σκευοφύλακα Αφροδίτη. Κάμερα- Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Στέλιος Καρλοβασίτης Ηχογράφηση: Γεωργουσόπουλος Γιώργος

Συγχαρητήρια σε όλους σας! Να είστε πάντα δημιουργικοί και αυθεντικοί !!! 

 

 

α)Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Συροφέρνω» .

β) Πολιτιστικό πρόγραμμα 100 κτίρια, 100 ιστορίες.

γ) Πολιτιστικό ρόγραμμα Μαθητικό ραδιόφωνο «οι ραδιενεργοί».

δ) Πρόγραμμα «Βουλή των εφήβων». Εκκολαπτόμενοι, βουλευόμενοι βουλευτές.

ε) Πολιτιστικό πρόγραμμα. Θεατρικό εργαστήρι «Όχι, παίζουμε»

 

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 17:08

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ σχ.έτους 2019-20

 

         I.    ERASMUS+ ΚΑ2 (διετές με χρηματοδότηση από το ΙΚΥ) Ευρωπαικό Πρόγραμμα σύμπραξης σχολείων με τίτλο ADAS Avenir durable avenir solidaire και γλώσσα εργασίας του προγράμματος την γαλλική.  Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους πραγματοποιήθηκαν οι δύο από τις από τις 7 κινητικότητες που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση του προγράμματος που χρηματοδοτείται πλήρως από το ΙΚΥ, με συμμετοχή 5 μαθητών και δύο καθηγητών ανά κινητικότητα για Ρουμανία , Κραϊόβα (Νοέμβριο) και Ισπανία, Αλμερία (Φεβρουάριο).

Οι δύο τελευταίες κινητικότητες σε Βέλγιο και στη Σύρο, αναβλήθηκαν λόγω covid-19.

      II.    EUROSCOLA. Συμμετοχή σε συνεδρίαση της βουλής των εφήβων στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο τον Δεκέμβριο. Προκρίθηκε μέσω διαγωνισμού ένας μαθητής του σχολείου και συνόδευσε την αποστολή των Κυκλάδων και καθηγήτρια του σχολείου.

    III.    RECOGNIZE AND CHANGE. Δράση που εφαρμόστηκε στη Β΄τάξη με 2 δίωρα ανά τμήμα με τη μέθοδο peer to peer. Αλλαγή στάσης για την πρόληψη και καταπολέμηση της ψηφιακής βίας, της βίας, των διακρίσεων, για τα ανθρώπινα δικαιώματα.